Vart är världen på väg?

Vart är världen på väg när det bästa som går på TV är "Mammas pojkar"?

Uppdaterar mera.

Shit pommes... har jag blivit en tråkbloggare som uppdaterar bara för uppdaterandets skull?

Förra inlägget måste ha varit bottennappet på min blogg än så länge, och om det inte var det så är det riktigt illa.

Till grejen hör att jag tidigare lovat mig själv att aldrig skriva mer än ett inlägg per dag, det hade jag klarat om jag inte fått för mig att jag måste basunera ut hur onödigt förra inlägget var. Dessutom gör det detta inlägget ännu onödigare.

Bäst jag stänger av datorn innan jag fullständigt ballar ur här. Nu får det vara nog.

Höstdags.

Nu har hösten kommit till Skåne. Jag hoppades någonstans i mitt inre att hösten kunde skippas, så vädret kunde hoppa direkt till vinter. Men icke då, regnet pissar ner och vinden piskar på från sidan så man nästan trillar i diket. Risken finns att det är det här som ÄR vintern.

Nu ska jag snart tvinga mig ut i regnet, måste köpa bröd.

Antar att jag inte är den enda som kommit hem från affären någon gång och i samma stund som jag satt nyckeln i låset insett att jag glömde det viktigaste.

Mitt liv fungerar inte utan ordentliga listor helt enkelt.

Nu ska jag skriva upp på min lista att jag hädanefter måste komma ihåg
att göra listor på ALLT.

Tekniker någon?

Kom just att tänka på en föreläsning som jag var på för någon vecka sedan. Det är alltid lika roligt när det händer, när projektorn slutar fungera alltså. Extra roligt blir det om man går på en teknisk högskola.

Först försökte den stackars gästföreläsaren, som visserligen också skulle föreställa tekniker, få ordning på den. Men hans dator verkade inte fatta att det fanns en projektor. Sedan fick någon hämta en annan snubbe i huset, som fick hämta ett gäng snubbar till. 20 minuter och ett helt gäng så kallade tekniker senare fick de igång projektorn. Tur var väl det, hela föreläsningen baserades ju på en Power Point-presentation med bilder.

Stackars gästföreläsare, han kan inte ha fått ett gott intryck...

Nåja, frågan jag ställer mig är i varje fall:

Hur svårt kan det vara att hitta någon som är lite teknisk på en teknisk högskola?




Eller eventuellt någonting i samma stil som:
"Hur många norrmänn krävs
för att byta en glödlampa?"
/"Hur många tekniker behövs för att byta en glödlampa?"


Eller rentutav: "Vilket kom först, hönan eller ägget?"




Bild: Random framgooglad höna

"Har du aldrig sett en prattikant förut?"

Sett ICAs reklam?

När jag såg den var min första tanke "Jaså, nu gör ICA narr av utvecklingsstörda också". Schysst liksom...

Sen läste jag i tidningen att reklamen är gjord i samarbete med Förbudet för barn- och ungdomar med utvecklingsstörning, som ett led för att förändra värderingar och attityder.

Visst förändrar den attityder. Men inte till det bättre. Nu är det tydligen okej att stirra på en utvecklingsstörd praktikant som om han vore dum i huvudet.



Update 09-10-20: Nu har jag i varje fall sett uppföljningen på reklamen. Den förbättrar i varje fall läget lite... Men ändå!

Någonting att lägga på minnet.

Läste nyss detta på Aftonbladet:

"Huichol-indianerna i Mexiko band snören runt sina testiklar som deras fruar kunde dra i under förlossningen, så att de skulle kunna dela smärtan med varandra."

Det är ju någonting att lägga på minnet.

Det var bättre förr.

Fimpa rökarna!



Det har stått rätt mycket i tidningarna om rökning. Nu senast var det att man inte ska få röka i sin lägenhet. Hyreslägenheter i och för sig, men om det inte framgår så låter det ju snäppet värre, och det är alltid bra. Tidigare har det stått om någon snubbe som stämdes av sin granne för att han ville röka i trädgården. Och samma tjafs har ju ältats om de som röker på balkonger.

Vi inser ju alla vart det här leder...

Så därför tycker jag att vi lika gärna kan ta steget ut meddetsamma och helt enkelt förbjuda rökare helt. Vi kan låta alla Sveriges rökare söka asyl i till exempel Danmark. Där röker de ju forfarande som skorstenar. Så de borde inte ha något emot det. Å andra sidan tycker de inte om invandrare så det kan ju uppstå ett problem där...

Alltså missförstå mig inte nu, jag brukar ju vara ironisk. Men faktum är att jag verkligen hatar rökning. Jag har inte valt att vara passiv rökare. Rökning är äckligt. Eller som många hävdar: Rökning dödar och minskar kvaliteten på spermier. Eller något sådant.

Oasis - Cigaretter & Alcohol

RSS 2.0