Facebook.

Jag stör mig allmänt ganska mycket på Facebook. Det är ju ganska löjligt. Det går ju liksom mest ut på att man ska tävla om vem som har flest vänner och sen kan man liksom använda det till att spionera på folk man (nästan) känner.

I vilket fall som helst är jag nog inte rätt person att förklara varför Facebook är så störande. Titta på den här snubben istället.

Han har fått med allt man kan hata med Facebook.

Och eventuellt lite till...

You Tube - Julian Smith - 25 Things I hate about Facebook

En ursäkt till alla pensionärer.

Det har hänt ett fåtal gånger att jag har fått för mig att handla en lördag mitt på dagen. Antagligen mest därför att jag inte hunnit handla tidigare under veckan. Varenda gång detta har hänt har jag i varje fall förbannat mig själv för att jag gått på samma nitlott igen och svurit över alla pensionärer och föräldralediga mammor med barnvagnar som fyller hela mataffären. Kan de inte handla när normalt folk jobbar? Har jag tänkt, pensionärer borde väl ha hur mycket tid som helst över, trots alla kafferep?

Nu har jag insett att jag inte borde klaga. Jag gick till affären 10.30 i morse. Affären kryllade av pensionärer, och en och annan mamma med småbarn. Faktum är att jag var den enda där mellan 10 och 30 och medelåldern var troligtvis ungefär 72 år.  Plötsligt insåg jag hur många pensionärer det måste finnas i vårt samhälle. Det finns helt enkelt inte plats för alla pensionärer att handla om vardagarna, några får offra sig och handla om lördagarna.

Förbannat också. Nu förlorade jag ju plötsligt ett av mina personliga favoritklagomål.

Tema trasigt.



Jag fortsätter med temat trasiga saker. Denna gång handlar det om lågenergilampor. Jag läste i tidningen i morse hur man ska göra när en lågenergilampa går sönder. I princip var det såhär:

1. Stäng dörrar till rummet.

2. Ventilera och lämna rummet i 20-30 minuter.

3. Samla upp rester och samla i en stängbar burk av glas.

4. Torka golvet med en trasa.

5. Lägg trasan i glasburken.

6. Lämna burken till återvinningen.

7. Använd INTE dammsugare.

Herrejisses, säger jag bara...

Jag vet, det var några steg att hålla koll på. Och tro inte beskrivningen kommer stå på paketet heller. Nej nej, detta måste man komma ihåg.

Men det var inte detta som var min poäng egentligen.

Jag är nämligen ung. Jag är fattig. Jag bor i en etta.

Detta betyder att varenda gång detta händer måste jag UTRYMMA min lägenhet. Alternativt sätta mig på toaletten en halvtimme.

Det får väl bli till att bunkra glödlampor.

Högljudd?


Har man för hög bas om prydnadssaker börjar falla ner från hyllorna där högtalarna står?

Jag som inte ens har en stereo att skryta om.

Stackars framtida grannar.

Kings of Leon - Closer

Dålig på att klaga.

Jag har blivit dålig på att klaga inser jag. Jag har ju inte bloggat på över en vecka nu.

Jag skulle ju kunna göra som alla andra bloggare och skriva att jag inte skriver några inlägg för att jag väntar på inspiration.

Men det enda rätta är att erkänna sanningen. Jag har slutat jobba för sommaren och har semester. Nu har jag varit iväg och bara göttat mig i solen i en hel vecka så jag har helt enkelt inte hittat något att vara bitter på. Tragiskt, men sant. Fast det är nog ingen vits att bli orolig. Snart är det tillbaka till vardagen så då ska jag nog hitta något att klaga på.

Men först ska jag på semester till Hufvudstaden. Där kan jag gott klara mig utan irritationsmoment.

Ha det så kul alla som börjat jobba. Haha. Min semester har bara börjat!


Update 09-08-23:
Efter att första irritationen över att jag inte förstod mig på biljettsystemet hos SL hade lagt sig klarade jag mig faktiskt ganska bra utan vidare irritationsmoment på resan!

RSS 2.0