Förbannade diskborstar.

Vad tänker egentligen diskborsttillverkarna när de gör diskborstar som är rundade? Tror de inte man behöver diska platta tallrikar eller utsidan av glasen? För att komma åt överallt måste man ju trycka som en besatt.

Nä, jag får värk.

På riktigt alltså, i handen, eftersom det är så jobbigt att trycka med diskborsten för att få all disk som står staplad på diskbänken ren.

Min diskborste. Notera att borsten i mitten är lite längre. Jag hatar den.

Dessutom är borsten för långa. Allt diskmedel försvinner någonstans in i borsten och gömmer sig, vilket får till resultat att en flaska YES diskmedel inte alls räcker i upp till 6 månader...

Som om inte detta vore nog är väl antagligen borsten gjorda i stål, så då blir det inte precis lättare att trycka.

Nä nu ska jag nog klippa av lite i toppen av borsten på mittenraderna. Rundade diskborstar förtjänar inte att leva.

Bloggtoppen nästa?

Idag är en stor dag för mig. När jag kom hem från en utomordentligt slapp helg så insåg jag att jag haft EN besökare på bloggen. Bortsett från mig själv alltså. Själv har jag beundrat bloggen både länge och väl, flera gånger.

Genast började jag naturligtvis spåna på hur jag ska få hit besökare nummer TVÅ. Första instinkten var naturligtvis att besöka så många bloggar som möjligt och skriva kommentarer. Bäst är nog att skriva kommentarer i stil med "Om du länkar till min blogg så länkar jag till din!!!! :) :) :)". Fast först måste jag nog gå en kurs i hur man skriver olika typer av smileys först, mina fjortiskunskaper räcker nog inte till för att jag ska kvalificera mig i det här fallet.

Vilka bloggar man kommenterar på spelar nog ingen större roll. Bara jag får besökare, eller kommentarer. Besökare och kommentarer är det enda som räknas.

Om detta inte räcker måste jag komma upp med en plan B.

Jag får tänka på saken över natten.


Update 2009-08-11:
Jag har totalt misslyckats. Fortfarande har jag inte fått hit besökare nummer 2. Om jag hade haft någon som läste bloggen kunde jag ju frågat om någon reservplan. Men det sket sig kan man säga.

Stabilt på väderfronten.

Tittade på vädret på Nyhetsmorgon i morse. Väderflickan sa att vädret skulle vara fortsatt ostabilt.

Bah.... vadå ostabilt?

Himlen har varit jämngrå i flera dagar nu. Regnet har fallit ner både jämt och jämnt. Vinden har varit svag utan byar. Jag skulle vilja påstå att vädret är typiskt stabilt.

Stabilt åt det dåliga hållet.


Om man hittar en cykel får man ta den.


(Bild från http://www.soderscykel.se/page6.php)


Kom till centralen i morse och skulle ta min cykel till jobbet. Gick till den cykelparkering där jag hade ställt den och började använda falkblicken för att hitta den. Tittade och tittade, men kunde inte se någon cykel som ens var lik. Som det sig bör började jag naturligtvis svära lite lagom höggljutt, så att folk kanske trodde att jag pratade lite lagom för mig själv. Fortsatte titta, fortfarande ingen cykel. Cykeln måste ha smitit iväg på alldeles egen hand.

Det värsta är att jag får skylla mig själv som inte hade låst den med bägge lås (helst ska man limma fast den i marken också och förse den med rejäla kedjor så den inte smiter sin väg). Dessutom hade jag tänkt över det hela innan jag bestämde mig för att inte använda bygellåset. Vem skulle vilja stjäla en cykel en natt mitt i veckan tänkte jag? Vem som helst, en cykel som bara är låst med ett lås är ju faktiskt nästan lagligt att ta.

Ganska bitter morgon.

Nu ska jag undersöka om polisens internettjänst för stöldanmälan är användarvänlig, men man ska väl inte hoppas för mycket.

Någon sol syns inte heller till förresten.


Update: Det visade sig att polisens internettjänst för stöldanmälan faktiskt var användarvänlig. Så passa på att bli bestulen! Tragiskt för mig dock - nu fick jag ju inte något mer att klaga på... för stunden. Men kommer nog på nåt snart.

Studenter är äckliga.

(http://fotofinnaren.se/displayimage.php?pos=-14080)
(Bild tagen från http://fotofinnaren.se/displayimage.php?pos=-14080)

Läste en artikel tidigare idag. Den handlade om finanskrisen… typ… kanske lite indirekt. Eller bostadsbristen i Lund lite mer direkt.

Läs artikeln om du inte tycker min bakgrundsfakta duger, men den handlade i varje fall om att folk inte vill att Lunds studenter ska få bo i Lund därför att studenter är vidriga varelser. I vilket fall som helst ville AF Bostäder placera ut tillfälliga studentbostäder i baracker på något ställe i Lund, men de gav upp för det kom för många klagomål. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser några av klagomålen? Här kommer några smakprov:

– Vi befarar att, förutom äcklig stank, få kråkor och andra kalasande fåglar och däggdjur som närmaste grannar.
Boende vid Norra Fäladen.

Ja, jag vet, studenter luktar äckligt. De har aldrig hört talas om duschar, super hela dagarna och snusar och röker gör de säkert allihopa. Till saken hör dessutom att den tilltänkta platsen på Norra Fäladen ligger på Lunds största studentområde, där det redan bor typ 7000 studenter…

– Smörlyckans känsliga område med sitt kulturhistoriska värde har redan förfulats tillräckligt.
Boende vid Smörlyckan.

Jag har varit på det området. Dess kulturhistoriska värde består av en grusparkering och en gräsplätt.

Bittermandeln äntrar bloggvärlden.

Det här börjar ju bra...

För det första tog det mig nästan 4 timmar att få till designen så som den ser ut (våga inte klaga!) och för det andra har jag lyckats få in en lögn redan i rubriken. Faktum är att jag har bloggat förut, dock inte lika personligt (vilket nästan är lite komiskt eftersom min avsikt är att vara anonym...) och dessutom pallade jag typ skriva 3 inlägg innan jag la ner projektet.

Varför bittermandeln?

Helt enkelt för att jag inte vågar göra någon upprörd redan nu genom att döpa mig till bitter-*something-something* och att det namnet dessutom redan används av en känd, svensk, kvinnlig komiker... Att jag väljer bittermandel istället för sötmandel beror på att jag inte är söt. Jag är bitter, och tanken är att om jag duschar av mig all bitterhet i en blogg kanske mina vänner (jag har trots allt några...) kan få slippa en del av min bitterhet och sarkasm.

Jag tycker bitterhet är roligt helt enkelt.

Däremot är jag hiskeligt trött på Magnus Betnér.


RSS 2.0